skip to Main Content

7 redenen waarom jij jezelf nog klein houdt!

7 redenen waarom jij jezelf nog klein houdt!

7 redenen waarom jij jezelf nog klein houdt!

Zoals ik in de vorige blog al schreef, is angst voor succes is een psychologisch fenomeen. 

Het is vaak meer de angst voor wat dat succes dan eigenlijk voor jou inhoudt. Voorbeelden daarvan zijn ineens heel veel aandacht van anderen, een grote verantwoordelijkheid, in de spotlights staan  of sociale druk, angst voor het onbekende. Het kan ook zo zijn dat jij bang bent dat al dat succes je en hoge werkdruk zal opleveren.  Op een diepere laag, vanuit een ander oogpunt bekeken komt dit vaak voort uit een laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen of belemmerende overtuigingen.

Hier zijn 7 redenen waarom jij dit doet:

  • Belemmerende overtuigingen dat je het niet waard bent

Zo kan jij als overtuiging hebben dat jij het niet waard bent om succesvol te zijn. Jouw innerlijke saboteur of criticus is hierbij aan het woord. Want waarom zou je zoveel moeite doen, het heeft toch geen zin. Laat je criticus eens een goed gesprek hebben met je innnerlijke idealist en je realist.

  • Angst voor de spotlights 

Brrr wat spannend al die aandacht, zeker als introvert kan dit meespelen. Stap uit die comfortzone!

  • Identiteitsverlies

Wanneer je ineens in je grootsheid stapt, wie ben je dan eigenlijk? Een ander persoon? 

Dit kan een angst van jou zijn.

  • Twijfels aan jezelf en je kunnen

Kan ik dit wel? Dit zijn de twijfels aan je eigen kwaliteiten. Laat ze los, jij bent de expert al! 

  • Kindertijd ervaringen

Als je als kind gepest bent omdat je ergens heel goed in was koppelt je brein er een nare  ervaring aan. Die kun je veranderen!

  • Angst om er niet meer bij te horen 

Wanneer jij succes hebt, zal dat een reactie uitlokken bij mensen om je heen. Niet iedereen zal positief zijn. Jaloezie komt veel voor. Dit kan dan ook een reële angst voor je zijn. Het is hier  in Nederland nogal een “doe maar normaal dan doe je al gek genoeg” cultuur. Succes zijn we niet gewend en we wijken niet graag af van de norm. Laat dat los! 

  • De angst om niet spiritueel genoeg meer te zijn

Dit vind ik zelf een interessante. Veel coaches en spiritueel ondernemers worden geacht hun vak uit te oefenen vanuit een onbaatzuchtig oogpunt. Ten onrechte denken veel mensen dat spiritueel zijn gaat over jezelf wegcijferen en bescheiden zijn. Wrong!

Gelukkig zijn we heel goed in staat deze angsten en overtuigingen te veranderen! Deze angsten  hebben zich onbewust bij jou ontwikkeld. Je hier bewust van worden is de eerste stap. 

 

Herken jij er één of meer bij jezelf? Great! Dan kun je er nu iets mee. Lukt het niet meteen zelf? Binnen de BadassCollective zijn er zoveel experts die jou hiermee kunnen helpen. Investeer in de kwaliteit van jouw leven en schakel de hulp van een coach in. Wij helpen jou allemaal graag. Geniet ondertussen van jouw reis. Het mooiste project waar je ooit aan zal werken ben jezelf!

Wil je meer lezen over Monnies & werk? Klik dan hier! 

Marjolein van Dongen

HI! Ik ben Marjolein, mijn bedrijf heet MarjoleinCommunicatie en ik ben business en communicatiecoach. Ik help (introverte) ondernemers met een sterke mindset, een sterk (merk)verhaal en een (online) communicatiestrategie. Ik ben communicatie-expert en heb een bovenmatige interesse in en kennis van psychologie en menselijk gedrag. Ik ben een HSP (highly sensitive person) en geloof heel erg in intuïtief ondernemen vanuit je WHY (waarom je doet wat je doet) en in de wet van de aantrekkingskracht. Ook leg ik graag (tarot)kaartjes. Ik hou van dingen helder en concreet maken en heb een groot empathisch vermogen waar ik dankbaar gebruik van maak in mijn werk. Ik ben verloofd me de allerleukste man en woon in Utrecht met 2 dochters 16 en bijna 2 jaar en 3 tijgers 😉 Verder ben ik onder andere gek op: reizen, uit eten gaan, espresso, (roze) Nikes, rode wijn, goede gesprekken, dieren en de natuur.

Instagram: @marjoleincommunicatie

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[jr_instagram id="3"]
Back To Top