skip to Main Content

Edelstenen voor meer innerlijke kracht

Photo by Carole Smile

Hulp van edelstenen en mineralen in moeilijke tijden, ja het kan echt! Edelstenen en mineralen zijn al eeuwenlang bekend om hun geneeskrachtige werkingen. Ze kunnen helpen je passie te vinden, je nachtrust bevorderen, zelfvertrouwen geven, pijn verlichten, je kan het zo gek nog niet bedenken.

Maar welke edelstenen helpen ons onszelf meer lief te hebben? Welke edelsteen bevordert persoonlijke groei? En welke helpt ons meer in onze krachten te staan? Nalin van The Lotus Mermaid (haar prachtige zelfgemaakte sieraden waarin zij schelpen en edelstenen verwerkt) heeft een aantal prachtige stenen voor jullie op een rijtje gezet en legt uit hoe ze het beste liefde kan geven.

Rozenkwarts – onvoorwaardelijke liefde
Rozenkwarts is dé steen van onvoorwaardelijke liefde. De zachtroze kleur straalt liefdevolle energie uit en heeft een zachte en kalmerende werking. Dit maakt het dan ook makkelijker om naar je hart/intuïtie te luisteren.  De steen kan het hart openen om meer liefde te geven en te ontvangen. Naast het geven en ontvangen van liefde in vriendschappelijke- en liefdesrelaties, helpt rozenkwarts ook om meer zelfliefde te voelen en jezelf te accepteren zoals je bent.

Rhodoniet – evenwicht in het hart
Rhodoniet kan helpen om meer evenwicht in het hart te brengen. Net als rozenkwarts kan rhodoniet je hart openen, maar de iets donkere kleuren in de steen zorgen daarnaast voor een meer aardende energie. Dit kan je helpen om negatieve en oude emoties los te laten en meer praktisch om te gaan met emotionele reacties. Alle malende gedachten zoals “Had ik maar..” of “Wat als…” kun je dan actief en concreet omzetten in ideeën en situaties waar je wél blij van wordt. Dit kan vertrouwen geven, waardoor (oude) psychische wonden of een gebroken hart kan worden geheeld.

Sodaliet – inzicht

Sodaliet is een sterk inzichtgevende steen. Het verheldert en kan het rationeel logisch denken koppelen aan je intuïtie, waardoor je (innerlijke) waarheid naar boven komt.  De steen stimuleert communicatie en het uiten van je mening en gevoelens naar anderen. Daarnaast kan het helpen om meer te communiceren en in contact te staan met jezelf. Eerlijk zijn naar jezelf, zelfacceptatie en zelfvertrouwen. Sodaliet helpt je te bevrijden van schaamte en schuldgevoelens, waardoor jij jezelf kan zijn zonder je alleen te voelen.

Tijgeroog – zelfbewust
Tijgeroog maakt zelfbewuster. Zoals een tijger eerst op een afstand zijn prooi waarneemt voordat hij in actie komt, laat tijgeroog jou de situatie ook met afstand vanuit een groter geheel te bekijken.  De steen kan je helpen jouw aandacht eerst rustig naar binnen te richten en zo meer inzicht te krijgen in jezelf of de situatie. Daarna helpt het je op het juiste moment de juiste beslissing te nemen, om vervolgens met kracht, moed en zelfvertrouwen naar buiten te treden en jouw doel te bereiken. Tijgeroog is dan ook een fijne motiverende steen die je kan helpen om in jouw eigen kracht te staan.

Agaat – persoonlijke groei
Agaat is een beschermende steen, die kan ondersteunen bij persoonlijke groei. Het  kan je een geborgen en veilig gevoel geven, waardoor je met een kalme houding naar jezelf kunt kijken en al jouw eigenschappen kan omarmen. Het kan helpen om je verdriet en oude pijnen makkelijker te verwerken, er liefdevol naar te kijken en hierdoor meer balans te ervaren op zowel geestelijk, emotioneel als fysiek niveau. Spanningen en angsten kunnen hierdoor verminderen waardoor je meer zekerheid en veiligheid kunt ervaren.


Reinigen en opladen van edelstenen
Edelstenen hebben voor de werking die ze jou kunnen bieden goede verzorging nodig. Omdat edelstenen erg gevoelig zijn (yep, stenen hebben ook gevoel), kunnen er verschillende energieën aan blijven plakken.Ook wanneer je de steen gebruikt neemt het energie in zich op. Je kan de steen energetisch ontladen door het regelmatig schoon te maken. 

Reinigen
Je zou je edelstenen kunnen opladen in water, maar dit adviseer ik (Nalin) absoluut niet te doen met de sieraden. Het water kan er voor zorgen dat de steen loslaat. In plaats van reinigen met water kun je edelstenen ook reinigen door het even in de rook van brandende witte salie, heilig hout (Palo Santo) of wierook te bewegen. Ook wordt het gereinigd als je het een poosje in een amethist geode of op een bedje van hematiet steentjes legt. (Leena: als je denkt ‘wtf is een amethist geode’, dat is zo’n prachtige holle steen die vol zit met kristallen. Als je nog steeds denkt ‘een wat?’.. google is your best friend).

Opladen
Na het reinigen kun je de edelsteen opladen, zodat het jou weer goed kan ondersteunen. De zon en de maan zijn ideaal om edelstenen mee op te laden. Hiervoor kun je de steen een aantal uren in het zon- of maanlicht leggen (dit werkt ook achter glas). Hoewel de zon een krachtig reinigingsmiddel is, kunnen sommige stenen erg verkleuren in zonlicht. Dit geldt onder andere voor amethist en rozenkwarts. Deze stenen kan je daarom alleen in de zachte ochtendzon of vlak voor zonsondergang buiten opladen. Het opladen in maanlicht is voor alle edelstenen geschikt. En het werkt zelfs nóg effectiever als je edelstenen oplaadt wanneer het volle maan is! Als je het niet redt of vergeet om bij de volle maan zelf je edelstenen op te laden, kun je dit ook drie dagen voor en na de volle maan doen. Die energie is dan nog steeds krachtig en voelbaar.

Affirmeren met je steen/stenen
Na het opladen van de steen kun je er nog mee affirmeren, zodat de steen ‘weet’ waar het voor dient. Dit doe je door de edelsteen in je handen te houden, de werking visualiseren, en uit te spreken waar je de steen voor wilt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een paar eigenschappen benoemen waar de steen zich op richt, zodat de werking hiervan wordt versterkt. Ook kun je een affirmatie uitspreken als je de steen voor een specifiek doel wilt gebruiken. Wees hierbij wel concreet en probeer zo precies mogelijk te beschrijven wat je zou willen. Dit kan je doen door de gewenste situatie al voor je te zien. Verder is het belangrijk dat je de intenties positief brengt, dus probeer ontkennende zinnen zoals: Ik wil niet/geen/nooit… te vermijden.

 

 

Zou je graag prachtige sieraden willen met edelstenen? Check dan Nalin haar website hier! Of zou je willen weten welke edelsteen het beste op jou van toepassing is op dit moment? Ask Nalin. 

Instagram: @thelotusmermaid

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[jr_instagram id="3"]
Back To Top